Eurojackpot

Eurojackpot är ett lotteri som finns i flera Europeiska länder och som har blivit ofantligt populär de senaste åren tack vare de enorma vinstsummorna. Fredagen den 29 juli vann en mycket lycklig vinnare en enorm jackpott på Eurojackpot. Utdelningen för 5 + 2 rätt blev nämligen hela 812 540 855 kronor. Det är ett fullständigt galet belopp. Vad skulle du göra om du vinner så mycket pengar? Tro det eller ej, men det är faktiskt inte den största vinsten på Eurojackpot. Under 2015 vann en spelare i Tjeckien hela €90 miljoner. Det finns även ett flertal vinster på över 400 miljoner kronor de senaste åren.

Sådana vinster är möjliga i Eurojackpot. Det ska sägas på en gång att sannolikheten att vinna huvudvinsten på Eurojackpot är otroligt liten, men chansen finns där trots att oddsen är minimala 1 på 95 miljoner. Och vinner man huvudvinsten då behöver man knappast oroa sig över sin ekonomi i framtiden.

Hur spelar man då Eurojackpot?

Att spela Eurojackpot är enkelt. Man ska helt enkelt välja ut 5 nummer av 50 och sedan försöka pricka in 2 stjärnnummer av 10 vid en nummerdragning. Lyckas man med det så vinner man jackpotten. Det låter enkelt, men det är tyvärr inte så enkelt som det låter. Vinstchansen är 1:95 344 200 för full pott. Övriga vinster på Eurojackpott får man på allt från 2+1 till 5+1 rätt.

Det finns ett takbelopp på €90 miljoner för en enskild vinstgrupp i Eurojackpot. Om jackpotten skulle överstiga det beloppet så förs det överstigande beloppet till den lägre vinstgruppen. Förstapriset blir alltså €90 000 000 som mest och resterande pengar förs vidare till dem som har 5+1 rätt.

Vill du läsa mer om Eurojackpot och andra lotteriet på nätet så rekommenderar vi dig ett besök hos Casinofans. Där finns information om olika lotto-spel som till exempel Viking Lotto.