Haspelrullar

Haspelrullar är en vanlig typ av fiskerulle som är enkel att använda. Det finns idag många olika tillverkare av haspelrullar. Ett par gamla och välkända varumärken är till exempel Abu Garcia, Shimano, Penn, Okuma och Mitchell. Utöver dessa varumärken så finns det förstås massor av andra bra haspelrullar.

Tänk på att välja en haspelrulle som passar för ditt tilltänkta fiske. Det finns nämligen haspelrullar i många olika storlekar. De minsta modellerna passar inte särskilt bra för det tyngsta fisket och vice versa. Om du besöker din lokala fiskehandlare så får du oftast bra hjälp att hitta en rulle för ditt fiske. Ett annat tips är annars att läsa olika fiskeforum då många användare ber om köpråd. Då kan man också läsa om andras erfarenheter av en specifik fiskerulle.

Lokala fiskehandlare kan ofta vara till mycket stor hjälp. Kanske speciellt för nybörjaren, men tyvärr så kan man ofta hitta stora prisskillnader om man jämför priserna med försäljare på nätet. Det kan bli ännu större prisskillnader om man kollar på utländska återförsäljare. Många utländska återförsäljare erbjuder bra fraktvillkor så det kan löna sig rejält att beställa sin haspelrulle från en utländsk webb-butik om man kan tänka sig att ta nackdelarna med svårare service osv.

Hur mycket kostar en hasperulle?

Det här är en mycket svår fråga att besvara då haspelrullar finns i alla möjliga prisklasser. Det finns en del lyxmodeller som kostar en bra bit över 5000 kronor och man kan även välja enklare modeller för drygt 100 kronor. Fiske är en hobby som inte behöver vara dyr, men om man vill så kan man spendera i princip hur mycket pengar som helst på sin utrustning.