Länkkataloger

När det handlar om SEO eller sökmotoroptimering så kan det ibland vara bra att använda sig av en länkkatalog. Du kanske undrar varför och hur det kan hjälpa. SEO handlar till stor del om att få hemsidor att synas på internet och om du vill att din hemsida ska synas så är det viktigt att även andra hemsidor tycker att den är viktig. För att andra hemsidor ska tycka att din hemsida är viktig så krävs det att de visar det genom att länka till dig. Om du har en ny hemsida så är det svårt att få en populär hemsida att länka till dig och då kan du vända dig till länkkatalog.nu och när de länkar till dig kommer du att få en högre trust rank av olika sökmotorer.

För att de ska kunna länka till dig krävs det att du hör av dig till länkkatalogen med din hemsida, du behöver även skriva och berätta om din hemsida eller din länk och vad den handlar om. Därefter kanske de publicerar innehållet i sin länkkatalog och på så sätt kan fler människor hitta till just din hemsida. Detta är ett utmärkt sätt för dig att utöva SEO på din nystartade hemsida och få den att synas på webben.

För några år sedan hade länkkataloger en stor effekt på hemsidors synlighet i sökmotorer. En del sökmotoroptimerare hävdar att länkkataloger numera är skadliga för sökmotoroptimeringen. Undertecknad håller inte med om detta, men det är otroligt viktig att vara försiktig vid användning av länkkataloger. Se till att kolla upp länkkatalogens historik, antalet inlänkar, vad den har för artiklar och vad försiktig med att använda dig av ankartexter med nyckelord. Länkkataloger har inte samma effekt som för några år sedan, men de är fortfarande användbara om man använder länkkatalogen på rätt sätt. Använd länkkataloger med försiktighet och se det som ett sätt att få länkar som är mer brandade, alternativt använd länkkataloger för att länka till undersidor.