Plastfönster

Plastfönster lanserades i Sverige först på 1980- talet. Det har med andra ord funnits plastfönster på marknaden länge, men det är inte förrän under de senaste åren som det kommit att bli mer populärt. Plastfönster är fortfarande relativt ovanligt förekommande här i Sverige om man jämför med andra länder i Europa, men försäljningen ökar mer och mer.

Det som brukar framhållas som en av de främsta anledningarna till varför det inte är så populärt med plastfönster bland svenskar är att det finns en lång tradition i landet där trä som material är det första valet för husägare vad gäller fönster.

Träfönster kräver underhåll medan plastfönster istället är underhållsfria. Detta är en av anledningarna till varför fler fått upp ögonen för plastfönster. Detsamma gäller för aluminiumfönster och även där ökar försäljningen mer och mer. Att slippa underhåll av sina fönster är för många viktigt och med plastfönster kan man luta sig tillbaka och ha det skönt i sommaren istället för att renovera, slipa och måla som man måste göra om man har träfönster.

Fördelar med plastfönster är förutom att de är underhållsfria även att de är mycket billiga i inköp och att de har bra isoleringsförmåga. Nackdelarna är att plast har mer miljöpåverkan än trä och att plast enligt många är mindre snyggt än trä.

Det är inte så stor skillnad på utseende när man väl tittar efter ordentligt enligt vissa, men många anser att det är en stor skillnad i utseende varför många väljer träfönster istället för plastfönster trots att man tjänar både pengar och tid på att välja plastfönster.

Då plastfönster är relativt nytt i Sverige är det viktigt att du kollar upp det företag du önskar anlita för leverans ordentligt så att det är ett företag som funnits med länge och som har bra omsättning. På detta sätt kan du känna dig tryggare om något skulle krångla efter ett par år.